Käsityöt


17.12.2018 Maanantai

Ostin Novitan pörröistä Pilvi-lankaa ja aloin tässä kutoa tytön villapuseroa omasta päästä keksityllä mallilla. Vuosi onkin kulunut edellisestä neuletyöstä.

Nyt valmiina. Toivottavasti kahdeksanvuotias hyväksyy käyttöönsä.

Tässä sitten lapsenlapsen päällä. Puserosta tulikin yllättävän kiva.


24.12.2017 Jouluaatto

Villapusero käytännön testissä.


23.12.2017

Juuri sopivasti jouluksi sain miehen villapaidan valmiiksi. Saa laittaa huomenna päälle, kun menemme aattoa viettämään tyttären kotiin.

Mallin otin Novitan lehdestä numero 4/2015. Lanka on valkoista Pirta-sukkalankaa. Pehmeää, koska ei ole kokonaan villaa. Tykkään kohoneuleen kutomisesta. Tästä tuli omasta mielestäni kivan näköinen, vaikka kaikenlaisia virheitä tuli taas tehtyä. Raglat tuli rumiksi. Aloin tulla kärsimättömäksi saada neuleen kasaan. Olisi pitänyt vain jaksaa katsoa mallikuvaa lehdestä ja nypertää huolella.


Hihan kavennukset alkamassa.25.3.2017

Miehen sairastuttua on tullut kudottua paljon sukkia sekä tämä pikkutytön villatakki. Sama ohje kuin edellisissä kahdessa villatakissa. Suuri Käsityö -lehdestä aikoinaan ottamani.17.9.2016

Uusi käsityökausi aloitettu

Otin näihin sukkiin mallia Novitan uusimmasta lehdestä. Aloitin jo toista paria neulomaan. Seitsemän veljestä ja Aapo-lankaa minulla on varastossa vaikka kuinka paljon. Toivottavasti saan syksyn mittaan tehtyä niistä lisää sukkia tai ehkä tumppuja.

1.4.2016

Miehen villatakki

Viimein sain valmiiksi tämän miehen villatakin. Hain tänään Turun Jätti-Rätistä napit ja tässä tulos. Vielä olisi paljon, minkä voisi tehdä paremmin.


Tässä se näkyy oikean värisenä. Oli tosi vaikea valokuvata. Kohdistus piti ottaa valkoisesta matosta, jotta väri tuli oikein eli tummansiniseksi. Nappilistaa en saanut ommeltua aivan siististi kiinni. Johtui osaksi myös siitä, että halusin jo eroon koko neuleesta enkä jaksanut loputtomasti tarkastaa, että silmukkarivi tuli suoraan.

Novitan ohjeessa helman resori on korkeampi ja nyt kun katson, niin se olisi varmasti näyttänytkin niin ryhdikkäämmältä.


28.3.2016

Tytön villatakista tuli hieman liian pieni prinsessalle. Juuri nyt se menee, mutta seuraavaksi täytyy lisätä silmukoita.


17.3.2016 Miehen neuletakki

Tässä vaiheessa nyt. Kamera vääristää neuleen värin täysin. Se on tummansininen. Jäljestä tulee nyt paremman näköistä, kun kudon oikean puolen aina puolta numeroa suuremmalla puikolla.


1.3.2016

Pikkutytön neuletakki on ollut jo viikon verran valmiina. Olen odotellut netistä tilaamiani nappeja. Tänään ne tulivat ja sain neuleen siten viimeisteltyä.


Napit ovat pienemmät kuin mitä odotin. Ne tulivat suoraan Saksasta, vaikka nettisivusto on suomalainen. Tilaukseen itsessään olin tyytyväinen. Se tuli nopeasti. Tuohon neuletakkiin en ole tyytyväinen. Moni varmaan huomaa heti, että raklat tuli väärin. Neuleen kuului näkyi niissä oikeana. Inhoan purkamista, joten päätin jättää tällaiseksi. Tästäkin taas opittiin jotain.

Mies oli maanantaina Mehiläisessä Turussa röntgenissä ja siinä odotellessani huomasin kauppakujassa olevan todella hyvä nappikauppa. Sinne suuntaan seuraavalla kerralla. Toivottavasti pikku yritys jaksaa pysyä siinä.


Tässä välissä aloin neuloa miehelle neuletakkia Novitan Nalle-langasta, jota on parhaillaan tarjouksessa ainakin Cittarissa. Ohjetta katson Novitan sivuilta.

16.2.2016

Nyt ajoin Turkuun ja siellä Lankamaailma-nimiseen liikkeeseen. Sieltä löytyikin samaa merinovillaa ja näyttäisi ihan samalta värisävyltäkin. Valmistaja on ulkomainen. Neuletakista puuttuu enää vain hihat, kaulus ja nappilistat. Kappaleiden kokoaminen on varmasti kinkkistä puuhaa, jotta jäljestä tulee siistiä.


Siinä niitä lankahyllyjä katsellessa syttyi aivan valtava himo. Olisi mieli tehnyt ostaa vaikka mitä. Ostinkin seitsemän kerää tätä kauniin vihreää norjalaista Maija-lankaa. Aion siitä kutoa pikkumiehelle villapuseron.


14.2.2016

Himskatti! Takakappale ja toinen etukappale on valmis ja nyt huomasin, ettei lanka riitäkään enää ihan valmiiksi saamiseen. Novita Wool -langan valmistus on lopetettu eikä vaaleanpunaista väriä saa enää mistään. Kaikki muut vaaleanpunaiset on sävyltään enemmän lilaa.

9.2.2016 Tytön neuletakkiKun 6-vuotias oli vauva, ostin tätä ihanaa vaaleanpunaista Novitan Wool-lankaa kutoakseni jotain hempeää vauvalle. Silloin olin kuitenkin aina niin kiinni käännöstöissä ja niiden päälle tulevissa yrittäjän huolissa, etten koskaan päässyt puusta pitkään. Lankakerät odottivat tuolla kaapissa vuosia.

Nyt tuli sellainen himo neulomiseen, että eilen kävin kirjastossa hakemassa neuleohjeita ja lainasin pari neulekirjaa ja kaksi käsityölehteä, joissa on tytön neuletakin ohje. Pitsikuvio tuntuu kuitenkin niin vaikealle, että mukailen ohjetta sen verran, että kudon kokonaan pelkällä helmineuleella. Katsotaan, mitä tästä tulee. En ihan vielä luota omiin taitoihini.4.2.2016

Aloitin uuden sivun, jossa alan kertoa tekemistäni käsitöistä. Ensimmäiseksi panen tänne tänään valmiiksi saamani saaristolaistyyppisen neulepuseron. Mallin otin NOVITA-lehden kevään 2015 numerosta.

6-vuotiaan villapuseroHarmittaa, miten epätasaiselta käsialani sileässä neuleessa näyttää. Nurjista silmukoista tuli löysiä ja oikeista taas kireitä. Seuraavaksi päätin tehdä vähän samantyylisen neuleen toiselle lapsenlapsellemme, joka on pian 4-vuotias poika.

Tässä vielä puolivalmiina:


2 kommenttia:

  1. Ihanan tyttömäinen tuo vaaleanpunainen villatakki, vanhempana ehkä väri tytölle tärkeämpi kuin vauvana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä tyttö elää prinsessa-vaihetta niin, että rakastaa vaaleanpunaista ja kaikkia hörhelöitä.

      Poista