maanantai 2. heinäkuuta 2018

Takapiha

Olen ollut vetämättömissä. Tiedän kyllä. Se on paljon touhuamisen jälkeinen alamäki. Syvä kuoppa, josta kyllä tästä taas kömmin ylös. Kunhan löydän sen kipinän.

Flammentanz on suuri iloni, vaikka se on nyt kuivana kesänä vaatinut joka päivä pari sangollista vettä. Muuten se on alkanut lerputtaa kukkiaan mielenosoituksellisesti.

Sen alla oleva kukkapenkki vaatisi hoitotoimenpiteitä. Mutta kaikki mitä sinne istutan, näyttää kuolevan. Nuo siniset kukat ovat entisen omistajan istuttamia ja ehkä puoliksi villikukkia. Etualalla oleva, Lidlistä ostamani mehikasvi tunki esiin pitkän varren täynnä vaaleanpunaisia kukkia. Mutta sekin alkaa heti lerppua, jos en joka päivä kastele. Orvokki ilmestyi tuulen mukana jostakin itsestään.

12 kommenttia:

 1. Kaunis on tuo Flammentanzisi, kannatti kastella.

  Tuo kasvupaikka voi muuten olla aika kuiva, näyttää siltä, että siinä on rinnettä ja vielä taustalla valkoinen lauta, niin aurinkokin lämmittää.
  Kokeile siihen jotain maanpeitekasvia jos haluat: sammalleimu, rönsyansikka ym. Jos haluat vähän korkeampaa, niin vuorenkilpi on lehdiltään jo kaunis ja kukkii aikaisin. Minulla on sitä sellaisissa paikoissa missä muu ei kasva ja hyvin kukkii ja leviää.
  Sorry, tuli neuvoja vaikka et pyytänytkään. Kunpa asuisit lähempänä, saisit kaikkiin noihin alkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule käymään. Keitän kyllä kahvit. :)
   Sammalleimu voisi olla hyvä ratkaisu. Kiitos vinkistä. Ensi vuonna täytyy ostaa sen taimia heti, kun niitä ilmestyy Kukkataloon.

   Poista
  2. Kiitos kutsusta!
   Tämä kesä on vältettävä pidempiä automatkoja, selkä ei kestä. Nyt käyn fysioterapeutilla ja eilen sain juuri kinesioteipit selkään. Kerran viikkossa käyn, lisäksi tehtiin tulipohjalliset kenkiin. Mutta ensi kesänä, ehkä...

   Jos sammalleimua jostain löydät, niin sitä voi kyllä siirtää koko kesän. kaupoissa ei taida enää olla.

   Poista
  3. Harmi tuo selkäsi. Toivotaan, että kinesioteipeistä ja fysioterapiasta on apua. Minä sain polven juuri hieman parempaan kuntoon kortisonin ja pyöräilyn ansiosta. Nyt yritän pitää kuntoa yllä kaikin tavoin. On kyllä niin kurja, kun joku paikka särkee.

   Poista
 2. Kaiken edellä mainitun lisäksi, komian kaunis Flammentanzisi.

  VastaaPoista
 3. On onni omistaa tuollainen Flammentanz. Upea.

  VastaaPoista
 4. Those roses are absolutely stunning, I love the color hue of pink they are. You have a very lovely garden. Hope you have a wonderful weekend, thanks for the share. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
 5. Aivan upea köynnösruusu. Kyllä sille on kannattanut kantaa vettä, kun noin juhlavasti palkitsee kukinnoillaan.

  VastaaPoista