lauantai 5. toukokuuta 2018

Merellä


Vietimme miehen kanssa päivän merellä minun synttäreitä ja 40-vuotishääpäiväämme juhlistamassa.


Olemme ehtineet elämämme aikana jo niin usein risteilemään Turun ja Tukholman väliä, että nyt tuli tunne siitä, että tämä oli viimeinen kerta. Jokainen saari ja luoto alkaa jo matkan varrella olla tuttu. Mieluummin sitä olisi jossakin noista kauniista saarista ja istuisi rannalla.


M/S Amorellalla hytti oli kiva ja moderni ja ruoka hyvää. Mutta buffetpöydän ympärillä käyvä ihmiskuhina vähemmän mukavaa. Yhden sivustan kaikki pöydät oli jätetty tyhjiksi ja koko satapäinen porukka tungettu samaan läjään etuosaan syömään. Meidän pöytä oli vielä pimeässä nurkassa, missä sitten tuijottelin nurkkaa. 

Joskus olin hirveän innostunut kuvaamaan laivoja. Nytkin napsin niistä kuvia. Matkustajalaivoja kulkee tällä välillä tosi paljon. Yhtään rahtilaivaa en bongannut.
Meri itsessään on kyllä kaunis ja sitä jaksaa katsella.


Aurinkokin välillä pilkisti pilvien lomasta ja sai laivojen jättämän vanan hohtamaan.


Tässä tukholmalaista riemua. Minua heikotti jo katsoessa.


Maissa emme käyneet lainkaan, vaan tulimme sitten samalla laivalla yön aikana takaisin. Nukuin huonosti ja siksi kai tästä kirjoituksestakin tuli enemmän negatiivinen kuin iloinen.

4 kommenttia:

 1. Amorella on siis vieläkin liikenteessä. Minun muistoni Amorellasta on 80-luvun lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauanhan se on ollut liikenteessä. Nyt hyttejä on remontoitu ja ainakin ikkunalliset ovat tosi kivoja.

   Poista
 2. Meri on aina ihana! Mutta minäkin tykkään enemmän rahtilaivoista. Olen miettinyt ihan samaa, että ei taida enää viitsiä Tukholmaan laivailla, on tullut muutama kymmenen kertaa käytyä. Haikeana välillä muistelen nuoruuden rahtilaivamatkojani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin joskus pääsi rahtilaivan kyytiin tosi halvalla. Paljon romanttisempaa kuin suuret matkustajalaivat.

   Poista