perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pitkäperjantai


Tänne oli luvattu huonoa ilmaa ja kaikki puhuivat kurjista pitkäperjantai-ilmoista. Rügenin saarellekin oli jopa kuulemma satanut oikea kerros lunta. Heräsin viideltä ja siinä kahvia juodessani aamu valkeni hiljalleen ja taivaalle nousi punainen, valtava aurinko. Mietin, että tuon täytyy ennustaa todella huonoa säätä.


Mutta ei. Maailma oli edelleen paikallaan ja aurinko paistoi. Tuulihaukka istui katon rajassa, varikset ja pulut touhusivat omiaan, harakat olivat pesällään. Päivästä tulikin mitä kaunein, yli 10 astetta lämmintä. Kävimme läheisessä kirkossa jumalanpalveluksessa ja sen jälkeen ajoimme eräälle toiselle kirkolle.


Paikallislehdessä eilen kerrottiin, että Adebar-haikara on palannut jälleen kotipesälleen kirkon viereen ja odottelee siellä rakasta puolisoaan.


Pitihän tuo ihme nähdä. Adebar lensi matalalla ihmisistä välittämättä pesälleen ja tarkasteli sieltä kuninkaallisesti lähiseutua.


Lämmin ilma sai muutenkin eloa viime päivät sadepäivistä kärsineeseen kaupunkiin. Joutsenet olivat kyllä kärvistelleet kaikki säät omalla pikkuniemellään Puolan puolella Oderia. Mutta lokit olivat olleet poissa. Nyt ne palasivat suurin parvina.


Joelle ilmestyi myös valtavia vesibusseja ja rantakadulla urheimmat lenkkeilivät jo lyhyissä housuissa ja T-paidassa.


6 kommenttia:

 1. Näyttää jo niin kesäiseltä siellä. Täällä kärvistellään hankien keskellä ja aamulla oli taas -15 C, toki päivällä lämpenee, mutta aamut ovat kylmiä, hyrrr.

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat ja tuo aurinko on kyllä vaikuttavan näköinen! Hyrr..tuntuu kyllä kylmältä ajatus juosta lyhyissä housuissa ja t-paidassa.. Vaikka tokihan siinä juostessa lämmin tulee:) Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

  VastaaPoista
 3. Fautsi mikä aurinko. Haikara ja pesänsä on kiva näky, joka täältä puuttuu.
  Kivat keväiset kuvat.
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista