keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Maaliskuu


Katselin vanhoja kuvia: Vuoden 2010 maaliskuussa oli kylmää ja linnut värjöttelivät ainoassa sulapaikassa kevättä odotellen.


2015 oli lämmin maaliskuu, eikä lunta näkynyt enää missään, kun Nautelankoski kuohui Liedossa.


2016 lunta oli vielä siellä täällä, mutta meri oli jo täysin vapaa.
2017 olimme joutsenia bongaamassa. Pian siis laulujoutsenet ja kurjet taas tänäkin vuonna palaavat. Ensimmäiset kurjet ovat muuttomatkallaan kuulemma jo saapuneet Saksan ja Puolan välillä kulkevan Oder-joen rannoille.


8 kommenttia:

 1. Nämä vertailut eri vuosien välillä samasta ajankohdasta ovat mielenkiintoisia. Vuodet eivät ole veljeksiä, sanotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä blogin pito onkin hyvä, voi nopeasti tarkistaa, millaista oli edellisinä vuosina.

   Poista
 2. Todella erilaisia ovat nämä keväät, kiinnostavaa. Nyt on hienoa aikaa kun voi piakkoin odotella joutsenia ja kurkia saapuvaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on luvattu ainakin tänne jo viikonlopuksi vesisadetta. Minun puolesta lumet saavatkin jo mennä. Ensimmäistä leskenlehteä alan odotella. :)

   Poista
 3. Onpas kiva kun on tuollaisia muistiinpanoja joihin voi keväitä verrata! Kyllä niissä paljon eroja on, tänä vuonna tuli pikkuisen enemmän lunta kuin viime vuonna ja sitä onkin vielä komeat penkat:) Noita ensimmäisiä muuttolintuja jo pikkuisen odotellaan, ne kun ovat viimeistään varma merkki että se kevät on tosiaan alkanut:) Mukavaa kevään odottelua sinne♥

  VastaaPoista
 4. Vuodet eivät todellakaaan ole samanlaisia. Miltä näyttää, ehtii maaliskuu siellä lumettomaksi?
  Minulla on myös tapana selailla kuvatiedostoista eri vuosilta samoihin aikoihin otettuja kuvija. Oman mielenkiintonsa siinä on. Mun mies taas pitää sääpäiväkirjaa, on pitänyt jo yli 7 vuotta. Usein häneltä tulee kysyttyä, mitä säätä oli silloin ja silloin, kun nyt on tämmöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalta näyttää. Tuli uudet pakkaset vesisateen jälkeen. Liukasta, eikä lumikaan ehtinyt sulaa minnekään.
   Olemme lähdössä Saksaan, lähelle Puolan rajaa. Siellä samanlainen ilma ja hieman etelämmäksi, Saksin Sveitsiin on luvattu lumisadetta ensi viikoksi. :(
   Pukeutumiskysymys? Kyllä, mutta kaipaan aurinkoa.

   Poista