torstai 8. helmikuuta 2018

Hiihtämässä


Kävimme tänä aamuna hiihtämässä järven jäällä. Ladut olivat paikoin jäisiä ja keskellä järveä oli vettä. Piti kääntyä takaisin ja tyytyä hiihtämään samaa reittiä rannan lähellä takaisin. Kivaa oli kuitenkin.

Olen jo viimeiset 10 vuotta puhunut, että pitäisi ostaa uudet monot. Nämä ovat noin 35 vuotta vanhat ja ilmastoteipillä pariin otteeseen korjatut. Tuntuu turhalta ostaa hiihtokamppeita, kun hiihtämään pääsee täällä nykyään vain pari kertaa talvessa. Vanhat sukset ovat kuitenkin edelleen loistavat, enkä halua luopua niistä. Terveisiä Järvisen tehtaille.

8 kommenttia:

 1. On vähän paljon latuja. Minä ihmettelen kovasti, että siellä jäällä hiihdetään. Täällä en ole rohjennut jäille ollenkaan, ovat niin paksun lumen alla, ettei tiedä, mikä jään kestävyys on.
  Suksiasi koetin katsella tarkemmin. Onko ihan sälesukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sälesukset? Tuohon en osaa vastata. Olivat 35 vuotta sitten todella hienot never wax -sukset. Joskus olen laittanut kynttilää pohjiin. Muuten olen painanut ilman voitelua.

   Poista
 2. Hienoa, että pääsit hiihtämään!
  Täälläkin tehdään huomenna viikolopuksi jäälle ladut. Pelloilla on jo ollut ja mies on hiihtänyt lähes tuhat kilometriä. Minä nolla, mutta selkä ei ihan vielä tykkää, polvi kyllä on nyt piikin jälkeen taas hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen mies. Harmi sinun selkäsi. Polville hiihto on helpompaa kuin kävely. Ainakin perinteinen.

   Poista
 3. Mahtavaa retroulkoilua!
  Jos ei vauhti ole tärkein tavoite, välineiden päivitys ei varmastikaan ole se ykkösasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä iässä enää vauhdista ole väliä. Hissutellaan ja nautitaan auringosta. 😄

   Poista
 4. Mikä helpotus, olen luullut, että minulla on antiikkimonot mutta sinulla on vielä vanhemmat. Järviladuilla tai järvellä hiihtäminen muutenkin sujuu kyllä vanhemmallakin välineillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Olen kerrankin tässä ympäristönsuojelun asialla. Ei tarvitse koko ajan kierrättää ja kantaa kamoja kirpputorille.

   Poista