maanantai 18. joulukuuta 2017

Historiaa

Ekaluokkalaisen lapsenlapsen koulussa oli Suomi 100 -teemassa käsitelty niin paljon Suomen presidenttejä, että lapsenlapsi halusi nähdä paikan, minne edesmenneitä presidenttejä on haudattu. Opettaja oli kertonut Hietaniemen hautausmaasta.Tämä retki oli meille aikuisillekin todella avartava.
Ståhlberg, Kaarlo Juho (1865-1952), Relander, Lauri Kristian (1883-1942), Ryti, Risto Heikki(1889-1956), Mannerheim, Carl Gustaf Emil (1867-1951), Paasikivi, Juho Kusti (1870-1956), Kekkonen, Urho Kaleva (1900-1986), Koivisto, Mauno Henrik (1923-2017).

Kaikki nämä haudat löysimme (netistä tulostamamme kartan avulla). Kallio ja Svinhufvud on haudattu muualle.Aika kului aivan huomaamatta, niin paljon tunnettujen suomalaisten henkilöiden hautoja osui silmiin. Ja tuli taas opittua niin paljon historiasta. Moni kysymyksiä nousi mieleen ja sitä meni hiljaiseksi lukiessaan sodassa kaatuneiden syntymävuosia. 


8 kommenttia:

 1. Hieno paikka oppia historiaa tuo entisten presidenttien haudat. Olen käynyt siellä kerran, silloin ei Mauno Koiviston hautaa vielä ollut. Hietananiemen hautausmaalla on paljon kuulusia hautoja, siellä menee helposti vaikka koko päivä.

  Hyvää joulun odotusta tälle viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa sinulle taiteilijakotiisi.

   Mauno Koiviston haudalla ei ollut vielä lopullista kiveä, näin luulen. Kesällä varmaan hieno paikka kierrellä tai vain istua tuijottamassa merelle ja miettiä syntyjä syviä.

   Poista
 2. Hietaniemen hautausmaalla tutustumiseen kävellen on erityistä,kesäsin siellä järjestetään yleisö kierroksia.
  Presidenttin hautamerkit, taiteilijoiden ja näyttelijöiden kukkula mielenkiintoisemmat paikat.
  Yksi sukumme taiteilija on haudattuna siellä.

  Löytyisikö lähistöltä rantaviiva kalliomaastosta kätköjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ehtineet sitä puolta tutkia. Täytyy petrata ensi vuonna.

   Poista
 3. Hietaniemen hautausmaa on erityinen kun sieltä löytyy paljon tunnettuja suomalaisia. Muistuu mieleen asioita ja tapahtumia vuosikymmenten takaa.

  VastaaPoista