maanantai 11. syyskuuta 2017

Syksyretki kaatosateessa


Olimme mieheni, tyttären ja tyttärentyttären kanssa suunnitelleet hauskaa yhteistä retkeä syksyn piristykseksi.Suuntasimme ensin lähelle Hattulaa, josta olimme jo pari viikkoa sitten vuokranneet mökin. Jatkuvasta sateesta huolimatta halusimme olla ulkona ja etsiä lapsenlapsen iloksi joitakin kätköjä. Retulansaarelle lampsimme ihan vain nähdäksemme lampaita, mutta ne pysyttelivät sateelta suojassa jossain puiden alla näkymättömissä.
Tämä metsä oli yhtä ryteikköä, toinen paikkamme Parolassa sentään kunnon ulkoilupolku. Tässä vaiheessa yhdellä meistä oli hirveä migreeni ja minulla alkava flunssa. Takit ja housut olivat litimärät, mikä ei ainakaan parantanut tilannetta. No, illalla saunaan sitten lämmittelemään.Tytär lähti sunnuntaina lapsineen kotiin. Me suuntasimme Verlaan, josta olimme vuokranneet yhden mökeistä yhdeksi yöksi. Tarkoitus oli sieltä jatkaa seuraavana aamuna Repovedelle melomaan. 

Saunoimme ja uimme. Lahti oli täynnä joutsenia. Näytti satumaisen kauniilta, mutta aloin olla jo aivan tokkurassa. Koko yö meni yskiessä ja niistäessä nenää. 

Tuli kyllä mieleen, että kurjin retki mitä olemme koskaan tehneet. Vaikka omien lapsien ja lapsenlapsien tapaaminen onkin aina ihanaa. Nytkin jouduin yhä uudelleen ihailemaan seitsemänvuotiaan loputonta energiaa kaikista ryteiköistä huolimatta.

Aamulla joutsenet alkoivat tulla levottomiksi ja pitivät kovaa ääntä. Sitten ne yhtäkkiä nousivat kaikki siivilleen ja katosivat metsän taakse. Näky oli itkettävän haikea. Aivan kuin olisimme jo solmineet jonkin henkisen yhteyden niihin. Nyt lahti oli yhtäkkiä oudon hiljainen.

Olin niin kipeä, että päätimme jättää melonnan sikseen ja kääntää auton keulan takaisin kotia kohti. Kotipuolessa kajakit vietiin talviteloille ja seuraavaksi ne pääsevät ulos vasta ensi keväänä. 

12 kommenttia:

 1. Hieno joutsemlampi. Harmillisesti melonta peruuntui, mutta ensi vuonna on uusi melontakesä.
  Koitetaan toipua näistä räkätaudeista, sitkeää tämä on, koko ajan väsynyt olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinnitellään. Kurja olo. Olen huono sairastaja. Tunnen tulleeni väärin kohdelluksi. :)

   Poista
 2. Upeat järviseutu ja metsä maisemat, flunsa on nyt minullakin tuli yhtäkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään flunssa on levinnyt nyt niin, että siltä välttyminen on vaikeaa.
   Paranemisia 😷

   Poista
 3. Olipa ikävää kun harmit kasaantuivat yhdelle viikonlopulle. Ensi kesänä sitten Repovettä melomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivossa on hyvä elää. :)
   Sade ja flunssa saivat Hattulankin näyttämään vain harmaalta. Anteeksi Hattula.

   Poista
 4. Voi ei..tuota flunssaa😥Niin harmi kun jotakin noin mukavaa on luvassa niin sitten on puolikuntoinen..Toivottavasti nuo flunssa oireet on jo helpottanut❤️👍Kauniita ovat joutsenet! Leppoisaa viikkoa sinne🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieman paremmassa kunnossa jo mennään.🙂

   Poista
 5. Harmillista, kun odottettua reissuilua kiusaa mokomat harmit, kuten sade ja flunssa. Eihän siitä silloin voi täysillä nauttia. Ehkä seuraavalla kerralla paremmin.

  VastaaPoista