maanantai 17. heinäkuuta 2017

Ystäväni kimalainen


Keväällä ostamani uusi maanpeiteruusu näytti hetken kuolemisen merkkejä, mutta nyt se avaa nuppujaan. Sen vieressä sipuleja kasvamassa. Sain niitä ja yhden tomaatin taimen miniältä, joka on taitava viherpeukalo. Hänen kasvihuoneessaan tomaatit tekevät jo satoa. Minun taimeeni ilmestyivät vasta kukat. Yksi kimalainen näyttää hoitavan koko pikkupuutarhani. Nyt voisi sitten alkaa puuhaamaan tomaatin kanssa. Kiitos kimalainen.

6 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Ja kiitos kimalaiselle puutarhan hoidosta. Meillä on aika vähän kimalaisia tänä kesänä. - Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meillä. Perhosia ei ole näkynyt lainkaan ja on aivan kuin vain tuo yksi kimalainen yksinään pörräisi kukkia etsimässä.

   Poista
 2. Tosi vähissä on täälläkin kaikki pölyttäjät. Omenasato ei kovin suureksi muodostu, toisaalta hyvä kun on paljon omppupuita, aina joku voi jäädä ilman satoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, että monin paikoin tienvieret nuljutaan paljaiksi kesäkukista. On kai siinä hyvätkin puolensa. Mutta miten se vaikuttaa pölyttäjähyönteisiin?

   Poista
 3. Saa nähdä miten käy marjasadon kun pölyttäjiä on ollut niin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonolta näyttää ainakin täällä.

   Poista