sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Porin Yyteri


Meidän asuinpaikalla merivesi on harmaata ja siinä on aivan selvästi jo sinilevää. Hiukset on pestävä joka uinnin jälkeen, muuten ne jäävät likaisen tuntuisiksi. Harmi.

Kävimme lapsenlapsen ja hänen äitinsä kanssa Yyterin upealla hiekkarannalla, missä vesi on kristallinkirkasta, meren hiekkapohja mukava jalan alla ja aallot suuria, välillä melkein metrin korkuisia hyökyjä. Ihmisiä oli tietysti paljon, kauempana merellä oli surffaajia, liitovarjon kanssa hurjastelijoita, kajakkeja, veneitä, oli tuhansia ja taas tuhansia onnesta kiljuvia pikkulapsia. Mutta tilaakin rannalla on vaikka kuinka.

Aurinko paistoi kuumasti ja kesä näytti kaikki parhaat puolensa.

11 kommenttia:

 1. Meri on kyllä omaa luokkaansa, tykkään kyllä suurista aalloista. Mutta aamu-uinnit (=vesijuoksut) teen mielummin tuossa järvellä, pääsee kunnolla juoksemaan.

  Täällä ei merta lähellä olekaan, siitä sain nauttia Atlantin rannoilla Britanniassa kun asuin toisen Britannian vuoteni siellä Cornwallissa aivan meren tuntumassa ja seurasin mahtavaa vuorovesi-ilmiötä päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ollut upeaa tuolla Pohjanmeren tyrskyisillä rannoilla.

   Poista
  2. Kartasta jos katsot Penzance - nimisen kaupungin lounaisosassa saarta, sen lähellä asuin.

   Poista
 2. Ouh, Atlannin rannalla. Varmaan hurjan näköistä, kun siellä myrskysi. Englanti on jäänyt minulle täysin vieraaksi. Ainoastaan jostain filmeistä olen nähnyt, millaista siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opin Britannia-faniksi jo 15-vuotiaana kun kävin siellä siskoni asuessa siellä pari vuotta. Silloin matkustin venäläisille laivoilla. Sitten työni vei vuodeksi Lontooseen 2000-luvun alussa ja jäin sitten toiseksi vuodeksi vuorotteluvapaalla Cornwalliin. Kävin kerran kuussa Suomessa miehen luona :)

   Poista
  2. Varmasti ollut kivaa aikaa. En ihmettele, jos välillä mielesi tekisi sinne uudestaan?

   Poista
 3. Oijoi miten on upeannäköistä!!♥ niin hieno ranta, kyllä tuolla kelpaa nauttia vedestä/rantaleikeistä/elämästä:) Kaunista kesäiltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyteri on kyllä upea ranta. Uimataidottomille lapsille aivan ihanteellinen.

   Poista
 4. Ei taida olla Suomessa kovin monta noin upeaa hiekkarantaa. Ihan etelämaalainen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla Pohjoismaidenkin hienoin ranta. Niin kuin kuvista näkyy, monet ihmiset vain seisoivat vedessä ja antoivat aaltojen huuhtoa ja auringon paistaa kasvoille. Terapeuttinen kokemus.

   Poista