lauantai 20. toukokuuta 2017

Aamuraportti puutarhasta


Vuorenkilvet näyttävät nyt parastaan.


Lämmin päivä tulossa.


Pikkupuutarhassani ei vielä paljon muuta kukkivaa ole kuin vuorenkilvet.


Hellästi vaalimani Flammentanz-köynnösruusuni on kuitenkin selvinnyt talvesta ja työntää vihreitä lehtiä. Toisella puolella on maanpeittoruusu ja yksi ryhmäruusu, jotka myös ovat alkaneet versoa. Istutin myös uuden ruusun ja kohta etsin juhannusruusun taimelle aurinkoisen paikan. Tilaa on tässä rivitalon pihalla kovin vähän ja kukkia kuolee ties mistä syystä (muurahaiset, myyrä, etanat, osaamaton puutarhuri) niin nopeaan tahtiin, että saa pitää kiirettä täyttääkseen niiden tilalle jotain uutta.


6 kommenttia:

 1. Vuorenkilvet ovat askeleen edellä meidän vastaavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat pulpahtivat esiin melkein yhdessä yössä.

   Poista
 2. Jopassiellä jo vuorenkilvet kukkii hienosti. Rakastan yli kaiken köynnösruusuja, mutta minulla ei ole niille sopivaa paikkaa, tai lähinnä maa on liian savipitoinen, joten en viitsi edes yrittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän rivitalo on kallion päällä ja kivikovaa savea on heti vastassa. Olen kantanut hiekkaa ja uutta multaa säkeittäin. Saa nähdä, kuinka kauan köynnösruusuni jaksaa sinnitellä.

   Poista
 3. Kuitenkin joku kukkii jo. Flammentazia olen yrittänyt aikoinaan istuttaa parikin kertaa, en onnistunut sitä kasvattamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, miten minun Flammentanzini kanssa käy.

   Poista