torstai 12. tammikuuta 2017

Lumimyräkkä


Yöllä tuuli kovaa. Merellä aallot olivat kuulemma 7 metriä korkeat. Männyt humisivat ja lintujen vuoksi ikkunan eteen laitetut  sydänriipus ja amppeli kolisivat ulkona niin ikkunaa vasten, että ne oli otettava sisään. Nyt tuiskuaa lunta. Mukavan näköistä, mutta linnuille ja autoilijoille varmasti vähemmän mukavaa.

Eilenkin tuulenpuuskat olivat aukeilla aika hurjia. Kävelin tuulessa nurkkakuntamme terveydenhoitajalle, joka sai huuhdeltua tukkoon menneet korvani jälleen auki. Mikä helpotus. En enää ollut kuullut toisella korvalla lainkaan ja pää tuntui oudon humisevalta sekin.

Sen jälkeen ajoin vielä bussilla (sillä päivän ainoalla mahdollisella) Mehiläiseen. Mieshän sai sairaalareissunsa päätteeksi ajokiellon, ainakin toistaiseksi. Sain kipeään polveeni Felden-nimistä voidetta ja jotakin vahvempaa särkylääkettä. Olisin saanut kortisoni-piikinkin, mutta päätin säästää sen siihen asti, jos polvi äityy tästäkin kipeämmäksi. En ole vielä ehtinyt hakea kumpaakaan lääkettä (piti keritä siihen ainoaan bussiin, jolla pääsi takaisin kotiin). Olen käynyt tällä lääkärillä aikaisemminkin ja tuntui mukavalta, kun joku kysyi, miten olen voinut. Hyvinhän minä. Miten vähästä sitä ihmiselle tuleekin hyvä mieli joskus.6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo alakuva jäisine koristeineen.

  Täälläkin myrskyää puuskissa niin, että risut ja oksat lentelevät pitkin pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisi nyt sitten kunnon talvi vähäksi aikaa. :)

   Poista
 2. Harakka kuva on kiva, linnuthan on aina tuulen suuntaan.
  Pari kertaa vuodessa minäkin joudun putsattamaan laikut pois korvista.
  Parantumisia teille!

  VastaaPoista
 3. Ikävää, että teidän vuotenne on alkanut sairastelujen merkeissä. Ei ne kenekään päivää ilostuta, mutta toivon teille käännettä paranemisen suuntaan.
  Talvituiskut eivät ole tänne ehtineet, mutta lunta ona satanut ja lähes päivittäin saa kolata ja vallit kohoavat.

  VastaaPoista