lauantai 5. marraskuuta 2016

Marraskuu


Tutut linnut taas pihapiirissä. Lintulauta on ollut ahkerassa käytössä jo pari päivää.

Pakkasta aamulla -6 astetta. Jääkukkia lyhdyssä. Urheimmat vielä kukassa. Hain ruusuille kaksi 50 litran säkkiä Kekkilän talvensuojapurua. Kallista (10 euroa säkki). Toivottavasti suojaa. Muutama kuusenoksa pitäisi vielä jostain saada.

10 kommenttia:

 1. Nyt talvipakkasten kynnyksellä on hyvä antaa siivekkäille syötävää.
  Mökille olimme hankkineet uuden puisen lintulaudan, poissa ollessamme
  Tikka oli veistellyt siitä lastuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mitäköhän tikka etsi?

   Poista
  2. Piha tikka on utelias, koska näkee pienestä syöttöaukosta sisälle,luultavasti siemenet ovat käyneet vähiin ja jumiutuneet sisälle.

   Poista
  3. Rupesin oikein tutkimaan asiaa minäkin ja huomasin, että meilläkin on toiseen lintulautaan koverrettu suuaukkoa. Tikka varmaan täälläkin.

   Poista
 2. Meillä laitetaan ruusuille halvemapaa kuorikatetta ja sen päälle havuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kukkatalossa ei ollut muuta tarjolla. Olisi ollut sitä turvetta ja nyt harmittaakin, etten ottanut sitä.

   Poista
 3. Kaunis tuo lintukuva. Ruususi kukkivat vielä; ne ovat tosi sitkeitä. Toivottavasti suojaus auttaa ja ruusut kukkivat kauniisti myös ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. En olisi uskonut, että ruusut kukkivat vielä marraskuussa, kun kaikki perennat ovat jo aikoja sitten muuttuneet ruskeiksi.

   Poista
 4. Lintusia on muistettu täälläkin. Jo parisen viikkoa ovat saaneet syödä auringonkukan siemeniä. Tikkoja ei ole ilmaantunut pihaan, mutta ihan liikaa närhejä ja harakoita, oraviakin monta, monta.
  Koko pyhänpäivän meidän sää on ollut kipakka pakkaskeli, aurinkoinen. Talvi tuli, joten pistähän havuja ruusujen päälle. Hyvää Pyhäinpäivän iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen täälläkin, vaikka taas on jo luvattu sään lämpenevän. Havuja en ole vielä saanut haettua. En tiedä, mistä hakisin niitä. Asumme rivitalossa.

   Poista