perjantai 2. syyskuuta 2016

Syyskuun tuulia


Hiljaiseloa omilla kotinurkilla. Kurjet ovat lähteneet, vilja kohta korjattu kaikki. Lämmintä, mutta syksyisen oloista pientä tuulta. Olemme viime päivinä tehneet pieniä kävelylenkkejä lähimmälle rannalle uimaan. Huomenna mummopäivä. Hyvää viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Onpa kaunista maisemaa ja komeita kurkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonoja kuviahan nämä. Kurjet olivat niin kaukana. Sinun blogissasi mahtavia kuvia.

   Poista
 2. Tänään sienireissulla katselin metsästä kun kurkia kokoontui pellolle. Ne ovat yleensä siinä pellon tuntumassa pari viikkoa syksyllä ja sitten kun niitä tulee lisää enemmän, lähtevät matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kurjet tankkaavat itseään ensin tuossa viljapellolla. Sen jälkeen katoavat jonnekin. Ilmeisesti kokoontumispaikalle. Eivät ne Suomesta varmaan vielä ole lähteneet. Syyskuun lopulla näkee sitten niitä suuria kurkiauroja taivaalla.

   Poista
 3. Nytkö jo kurjet lähtivät...Ehkä asut minua pohjoisemmassa. Että on ikävä viljapeltoja, ne ovat kotipitäjäni maisemaa. Mikä on kauniimpi väri kuin tuleentunut vilja.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät kurjet varmaan Suomesta vielä lähteneet. Vain tästä viljapellolta. Asun Turusta vielä kolmisenkymmentä kilometriä lounaaseen olevassa saaressa.

   Poista
  2. Ach, miten olin unohtanut, että asut saaressa...kuten minäkin. Olen syntynyt Turussa ja minulla on siellä paljon isänpuoleista sukua. Tytär viettää lomiaan nykyään Paraisten mökillä, joka on hänen avomiehensä suvun vanha, iahna paikka.

   Kurjet lähtevät ehkä syyskuun lopulla tai lokakuun alulla. Joka sysky saan olla Iiris rukka ja vilkuttaa niille.

   Poista
  3. Joo, sukulaissieluja hieman ollaan: härkiä ja asutaan saaressa. :)
   Iris rukka -kirja minullakin.

   Poista
  4. Ach... das ist so schön bei dir, liebe Leena! :)

   Poista
 4. Kuvissasi asuu jo syksyn tuntu. Viljapeltojen tuleentuminen tuon värisiksi antoi tuoksuja, mutta toi myös haikeutta. Syksy on ovella.
  Minä kuvasin myös kurkia. Huutelivat hyvästejään etelään päin lentäessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamme kurjet vain niin lyhyeksi aikaa iloksemme. Pohjoisen kurjet sieltä tulevat hetkeksi tänne. Sitten ne jatkavat matkaa meren ylitse. Viroon ilmeisesti ensin.

   Poista