sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Synnyinseudulla

 Kävimme lapsuuteeni ja nuoruuteni maisemissa Helsingin Malmilla. Malmin lentokenttä ja Tattarisuo oli minulle lapsena maailman kiehtovin paikka. Nuorena vietin melkein kaiken vapaa-aikani täällä lentokentällä ja mieheeni tutustuin myös täällä.
Näitä lentokenttää kiertäviä lenkkipolkuja kuljin joka päivä koiramme kanssa. Nykyään polkuja on laajennettu vielä ja näyttivät olevan ahkerassa käytössä. On paikkana kyllä oikea helmi Helsingissä. Toivottavasti lentokenttä saa edelleen pysyä Malmilla.

Sen lisäksi, että haimme lentokentän laitaan tulleen uuden geokätkön ja ihailimme laskeutuvia lentokoneita, päätarkoituksena oli käydä istuttamassa kanervia mummon, ukin ja äitini yhteiselle haudalle. Haudassa on tilaa vielä minullekin. Olen kuitenkin kertonut omaisilleni, että haluan tuhkani heitettävän mereen.


7 kommenttia:

 1. Toivottavasti lentokenttä säilyy tuolla, sehän on vähän väliä uhattuna. Olen käynyt siellä pienkoneella lentämässä nuorempana, siis kyydissä, itse en lentänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin sinun joskus kertoneen siitä. Tuli mieleen, että Berliinin Tegel-lentokenttäkin on aika keskellä kaupunkia. Miksei tätä Malmin kenttää voisi säilyttää tässä?

   Poista
 2. No onpas lenkkipolku hyvin pysynyt leveänä. Kiva, kun olet siekin kätköilyn parissa ♥
  Se on niiin hauskaa hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen sen myötä saanut ihan uuden elämänhalun ja innostuksen. Näkee kaikenlaisia paikkoja, joihin ei muuten tulisi koskaan mentyä.

   Poista
 3. Siinä on aina hiven nostalgia, kun käy lapsuusmaisemissaan. Monet muistot tuppaa nousemaan mieleen.
  Miksiköhän kaikki vanha pitäisi tässä maassa siirtää,purkaa tai hävittää? Peukutetaan Malmin puolesta.
  Miten pääsee geokätköilyyn sisälle, että ymmärtää, miten homma hoituu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy englannin kieliset ohjeet: https://www.geocaching.com/guide/
   Eli osta GPS-laite tai lataa puhelimeen kätköilyn App-sovellus. Minulla on GPS, joten en tiedä, miten tuo puhelimen sovellus toimii.

   Sitten rekisteröidytään geogaching.com -sivustoon. Sieltä näkee haettavien kätköjen koordinaatit. Ne saa suoraankin ladattua tai voi käsin naputella GPS-laitteeseen. Sitten vain etsimään kyseisten koordinaattien avulla. Ne vievät vähintään 10 metrin tarkkuudella kätkön lähelle. Useimmiten suoraan nollapisteeseen.

   Kätkössä on lokivihko, johon merkitään oma nimimerkki todistukseksi löydöstä ja lopuksi mennään kotona taas geogaching-sivustoon ja kirjataan sinne, että kätkö on löydetty.

   Kätköjä on sitten monenlaisia. Jos esim. tykkää ratkoa kiperiä arvoituksia, voi hakea mysteerikätköjä.

   Poista
  2. Täältä löytyy ohjeet suomeksi: http://www.geocache.fi/
   Hauskaa on myös se, että kätköjä on nykyään varmaan maailman kaikissa maissa.

   Poista