tiistai 27. syyskuuta 2016

Liesjärven kansallispuisto


Kun tässä viime viikolla kirjoittelin kätköilystä,  tuli itselle halu lähteä tekemään taas pidempi kierros. Muistin Laurin Mummon mökki -blogista kertoneen Torronsuosta. Katsoin kartasta ja huomasin, että siinä vieressä on Liesjärven kansallispuisto, jossa myös olisi geokätköjä.

Siispä eilen suuntasimme sinne. Aamulla oli sumuista, mutta päivän mittaan aurinko alkoi vähitellen tulla esiin.

Kiersimme Hyypiön lenkin ja poimimme sen varrelta kaikki kätköt yhtä lukuun ottamatta, jota emme löytäneet. Lämpötila oli 18 asteen kieppeillä ja olin lopulta aivan litimärkä syksyvaatteissani. Niinpä pulahdin uimaan tähän järveen.

Viimeinen kätkö löytyi Ilveskallion luolasta. Aikamoinen etsiminen löytää kyseinen luola. Tuli sitten kiipeiltyä pitkin ja poikin lohkareiden seassa. Mies sai mennä otsalamppuineen luolan sisään. Minä pelkään pimeää ja ahtaita paikkoja, joten jäin odottamaan ulkopuolelle. Luola oli kuulemma suuri ja olisi jatkunut pidemmällekin.

Tätä Kyynärharjua pitkin olisi päässyt kiertämään suuren lenkin Liesjärven ympäri, mutta tyydyimme kävelemään sen päähän ja hakemaan sieltä yhden kätkön. Kätköstä otimme mukaamme Tanskasta tulleen reissaajan, jonka viemme eteenpäin sopivaan paikkaan.

Torronsuolle emme enää ehtineet, mutta sinne matkaamme seuraavaksi. Olisi hienoa myös kiertää koko Liesjärvi, ehkä joskus... Nyt kiirehdimme vielä Salon Horninkadulle pizzalle. Viihtyisä paikka, parhaat pizzat, jotka tiedämme, ja aina iloiset tytöt myymässä.12 kommenttia:

 1. Kävelyyn kutsuvaa maisemaa! Ja vielä pääsitte uimaan :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi tuntui juuri sopivalta, kun itse oli kuumissaan ja hikinen.

   Poista
 2. On tosiaan kutsuvaa maastoa. Tuollaista olis ihanaa kävellä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyynärharju on kapea, noin kilometrin pituinen harjanne, joka jakaa Liesjärven kahtia. Siinä oleva leveä polku oli todella mukava kävellä.

   Poista
 3. Haaveilen minäkin vielä syksyn retkistä kunhan tästä toivon. Uitkin, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti paranet pian. Kaikkea sitä nykyään saakin pelätä, kuin sitä myyräkuumetta.

   Poista
 4. Houkuttelevia polkuja. Kyynärharju on upea. Kävitkö Korteniemessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme. Sinne näytti olevan niin pitkä matka. Täytyy tutkia, mitä Korteniemessä on ja ehkä lähdemme uudestaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi vinkistä. Aiomme käydä vielä Torronsuollakin.

   Poista