sunnuntai 7. elokuuta 2016

Pilvien päivä


Täksi päiväksi oli luvattu ukkosta, mutta olin jo illalla pakannut pyörälaukut, joten lähdin kuitenkin matkaan aamulla seitsemältä. Oli hiljaista. Pellolta nousi kaksi metsähanhea ja kyyhkyjä ilmaan.Ajoin tuttua reittiä kohti paikkaa, jossa kävimme tänä kesänä lapsenlapsen kanssa paljon uimassa. Matkaa oli kaikkiaan noin 80 kilometriä. Pian pilvet alkoivat kerääntyä uhkaavan tummina taivaalle. Ajoin niitä karkuun. Ihailin tuleentunutta viljaa ja harmittelin sitä, että tienpientareet on nuljuttu sileiksi kauniista kukista.Puolivälissä matkaa pidin termarikahvi tauon. Ilma alkoi käydä tukalan kuumaksi ja vaatteet liimautuvat ihoon kosteina. Jossain välissä sadekin ropsahti hieman niskaan.Viiden tunnin päästä olin perillä. Ajoin tutulle uimarannalle, jossa ei vielä ollut ketään. Pulahdin uimaan. Olimme sopineet miehen kanssa tapaavamme rannalla. Kun rannalle alkoi tulla lapsiperheitä, päätin kuitenkin pukea kuivat ja puhtaat vaatteet päälle ja ajoin parkkipaikalle odottamaan miestä.Mies tuli autolla hieman myöhässä. Olin siinä välissä ehtinyt jo poimia metsästä mustikoitakin. Kun hän oli käynyt uimassa, pakkasimme pyörän autoon ja palasimme kotiin. Juuri hyvään aikaan, sillä uusi sadekuuro ropisi auton kattoon ja tienpintaan. Täällä kotona ei ole kuitenkaan satanut. Kuinkas muuten. Saan illalla vielä kastella kukat.


4 kommenttia:

 1. Tyyni järvenselkä ja poutapilvet. Kaunista kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa vielä tulisi pari tällaista lämmintä päivää.

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja ihania maisemia! 80 km pyörällä saa pääni pyörälle :D Nostan hattua pitkänmatkanpyöräilijöille ja ihailen tienvierustaa täydessä kuormassa puskevia matkapyöräilijöitä. Pyöräily ei ole meikäläisen laji, vaikka juuri aamulla pyöräilinkin koiraa juoksuttamassa. Kädet puutuu ja "issiasta" alkaa juilia. - Hauskoja ja virkistäviä pyöräretkiä Risalle! t. H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helga. Taidat kuitenkin olla sporttisempi kuin minä. Suunnittelen yhä Saaristoreitin pyöräilyä, mutta ilmat ovat olleet niin kurjat.

   Poista