lauantai 27. elokuuta 2016

Mustikassa

Tavallisesti olemme ajaneet sadan kilometrin päässä olevaan salaiseen mustikkapaikkaamme..


Tänä kesänä mies on ollut kuitenkin niin huonossa kunnossa, että olemme olleet pääasiassa kotona.  Alkuviikosta tein yksinään tuon Saaristoreitin pyöräilyn.


Tänään lähdin yksinään tänne lähimetsään mustikkaan. Mustikoita on vielä tosi paljon ja puolukatkin alkavat olla kypsiä. Sieniä en kerää, vaikka syön kyllä niitä, jos joku on laittanut. Onkohan tuo kuvan sieni valkoinen kärpässieni vai mikä?

Rakastan metsässä olemista. Vain tuulen suhinaa ja tikan koputtelua. Auringonvalo leikkii puiden lomassa, pilvet kiitävät taivaalla. Ei tarvitse puhua kenellekään. Mustikoita tulee kerättyä ihan huomaamatta.6 kommenttia:

 1. Ai miten mukava blogi sinulla on, olenkin ensimmäistä kertaa täällä. Kauniit kuvat. Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Hyvää viikonlopun jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
 2. On ikävää, ettei miehesi jaksa enää yhteisille reissuillenne. Nyt sinä kotiin palatessa vain kerrot hänelle, mitä näit, mitä oli.
  Aika jännää, että puolukka alkaa vasta kypsyä siellä, minä olen jo puolukat poiminut. Mustikka ei enää ole kovin amukasta näillä seuduin, ovat isoja ja vetisiä myös, paikoin myös paleltuneet.
  Kyllä minä sienestän, vaan tuota sientäsi en äkkiseltään tunne. Kerään täällä vain herkkutatit, mustavahakkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta puolukat saisivat täällä vielä hieman kypsyä. Ensimmäisen pakkasyön jälkeen ovat parhaimmillaan.
   Mutta mustikat ovat vielä mehukkaita. Söimme tänään puuron kanssa.

   Poista
 3. Tervehdys sähkökatkojen parista. Minäkin kerään tämän tontin puolukat vasta ihan syksyllä, kun oikein pulleita ovat.

  VastaaPoista