keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kuunari Odine ja muuta hauskaa


Tänään mieheni täytti veljeltäni saamani kumikanootin, minä pakkasin eväskorin ja suuntasimme taas kerran Uuteenkaupunkiin.

Uudenkaupungin Lepäisten uloimmasta rannasta laskimme kanootin veteen ja suuntasimme kokan kohti Haavaskaria heti, kun yksi suuri laiva oli ohittanut laivaväylän.
 

GPS:n mukaan Haavaskarille oli matkaa 1,4 kilometriä. Matka taittui nopeasti.


Saaren ranta on tosi kaunis. Rantautumaankin pääsi suht koht helposti, kun oli valmistautunut kastelemaan jalkansa.


Etsimme saaresta yhden kätkön. Sitten joimme termarikahvit rantakallioilla ja nautimme auringosta. Oli niin lämmintä, ettei minulla koko aikana ollut muuta päällä kuin uikkarit.


Haavaskarilta jatkoimme matkaa pääkohteeseemme: kuunari Odinen hylkyä katsomaan. Odine rakennettiin vuonna 1917 Yhdysvalloissa, mistä se monien vaiheiden jälkeen päätyi Uuteenkaupunkiin. Vuonna 1949 se hinattiin Iso- ja Vähä-Haidusten saarien väliin, missä se on edelleen.

Hylkyyn on myös piilotettu yksi geokätkö, jonka löysimmekin monenlaisten taiteilujen jälkeen.

Päivä oli tosi hieno. Aurinko paistoi kauniimmin kuin miesmuistiin ja vesi oli kristallinkirkasta. Sinilevästä ei täällä tietoakaan. Lopuksi kävimme vielä Karhuluodolla uimassa ja sitten kantapaikkaamme pizzalle. Olenkohan sittenkin ainakin vähän kesäihminen.


2 kommenttia:

 1. Ihana kesäpäivä teillä. Nuo vanhat hyllyt ovat kiinnostavia. Kaikkialle niitä kätköjäkin laitetaan.
  Oliko tuo kajakki kaksikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geokätköjä löytyy nykyään varmasti kaikista mahdollisista vähänkin kiinnostavista kohteista. Meillä oli nyt kumikanootti, koska mieheni pelkäsi kajakkinsa naarmuuntuvan hylyn luona. Kanootti on tosi iso ja siinä monta eri ilmakammiota, jos yksi sattuukin puhkeamaan. Mies meloi melkein koko matkan yksinään ja minä vain nautin auringosta.

   Poista