lauantai 2. toukokuuta 2015

Richtniemi


Vappumarssin suoritimme eilen ajamalla Richtniemen lintutornille Pyhärantaan ja loggaamalla kaikki matkan varteen osuneet kätköt.


Välillä poikkesimme taikametsään ja patikoimme siellä pari tuntia ja nautimme eväskahvit kaatuneella puunrungolla istuen. (Sain ystävältäni synttärikortin, jossa oli Jaana Aallon kuva Taikametsästä). Reipas tuuli humisi mäntyjen latvoissa ja kurjet huusivat jossain lähellä. Kahvi maistuu ihmeen hyvälle juuri metsän keskellä. Jokin taikuus siinäkin on.


Aurinko valaisi kauniisti taikametsän ja sen männynneulaspolut. Luksusta harmaan talven jälkeen.


Richtniemessä tuuli kovaa, mutta lämpimästi etelästä.


Kun paikalla ei ollut ketään muita, jäimme pitkäksi aikaa nauttimaan auringosta.


Täällä pesii varmasti monenlaista porukkaa. Nyt emme pystyneet bongaamaan muuta kuin meren päällä kajattavat lokit.


Sen sijaa takaisinpäin ajellessamme näimme kurkia monella pellolla. Kävimme Uudenkaupungin kantapizzeriastamme hakemassa pizzan ja ajoimme vanhalle pyörätiellemme ja nautimme pizzan kallion päällä istuskellen.

Aurinko alkoi laskea metsän taakse. Laulujoutsen lähti edestämme lammelta kovaa ääntä pitäen lentoon. Sorry joutsen, että tulimme siihen mussuttamaan pizzaamme. Västäräkit silkuttivat, kyyhkyt huhuilivat ja lähellä olevalta pellolta kuului kurkien huuto sekä hieman kauempaa pihatossaan olevan ylämaan karjan ammunta. Täydellinen päätös vappupäivälle.


4 kommenttia:

 1. Tuon ylimmän kuvan värit jo olivat henkeäsalpaavat, tuo sinisyys!

  Metsässä ja retkellä yleensä kahvi ja eväät maistuvat niin hyviltä. Hieno vappu oli teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran ollut vappuna kaupungissa ja silloin päätin, ettei enää koskaan. Jokin kai minussa on vikana, kun en ymmärrä sitä karnevaalihumua.

   Poista
  2. Etpä ole ainoa. Ei tällä maalla ollut vappuhumusta tietoa. Nuorena tuli siellä kaupungin humussa muutama vappu vietettyä, enää en kymmeniin vuosiin ole kaivannut.

   Poista