sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Nastola


Olemme ahkeroineet - tai ehkä jonkun mielestä päinvastoin laiskotelleet - nimittäin kiertämällä koko Pajulahden Kaakkurikierroksen läpi. Mies on nauttinut myös kanootilla soutelusta Arrajärven maisemissa.


Kaakkurikierros vei kaikkiaan 8 tuntia. Kätkösaldo kasvoi mukavasti. Auton jätimme ohjeiden mukaan Pajulahden liikuntahallin luokse, missä yllätyimme hieman, kun saksalainen pyörätuolijoukkue kelasi halliin ilmeisesti matsiin suomalaisia vastaan.


Ilma oli sopivan viileä, mutta sateenripsauksia emme olisi kaivanneet. Alkutaival oli aika kuraista ja märkää rämpimistä. Minä plutasin pari kertaa oikein kunnolla. Onneksi lenkkarit kuivuivat hiljalleen matkan edetessä.


Pelkäsin myös polven brakaavan, mutta kuin ihmeen kaupalla se suostui nurisematta taivaltamaan. Talvella täällä on varmasti komeat hiihtoladut. Monet laskut kyllä olivat niin hirvittävän näköisiä, että luulen sittenkin jättäväni sen kokemuksen väliin.


Tässä on ilmeisesti majavan rakennusprojekti meneillään.


Seelammin laavulla näytti kauniilta, mutta jatkoimme matkaa pysähtymättä. Paikalla oli jokin eräkurssi ilmeisesti meneillään. Joten emme halunneet häiritä.


Kun polku nousi ylemmäksi kallioille, oli kulkukin taas helpompaa.


Hyttysiä. No kesäähän se tietää.


Välillä komeita kallioitakin.
 


Tässä jo tänä aamuna paluumatkalla. Nastolan suuria tammia ihailemassa.
Tässä kulkee kuulemma entinen kirkkotie ja nykyinen vaellusreitti. Näin paikalle tupsahtanut vanhempi mies meille selitti.


Lopuksi vielä koukkaus Hollolaan ja Pyhän Marian kirkkoa ihailemaan.


4 kommenttia:

 1. Varmasti kiva luonto elämys taival kulkea uudessa keväisessä ympäristössä.
  Sää on ollut suosiollinen. Vahvat hyvät kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lauri, hieno elämys oli sadekuuroineen kaikkineen.

   Poista
 2. Kauniita paikkoja ja minullekin tuttuja nuo Pajulahden maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin sinua ja Urbaanikaksikkoa moneen otteeseen. Oli niitä hennolla siveltimellä maalattuja laajoja metsiä ja koskia ja puroja monessa paikkaa.

   Poista