maanantai 25. toukokuuta 2015

Kolkan saari


Veljeni lahjoitti meille vanhan ilmalla täytettävän kanoottinsa. Mieheni on kokeillut sitä jo pari kertaa. Tänään päätettiin hakea yksi saarikätkö, jotta minäkin pääsen hieman ulos. Saari on tuo isompi takana.


Aallokko oli välillä kova, mutta kanootti keinui mukavasti aaltojen ylitse.


Rantautuminen on aina pieni ongelma. Silloin kuin meillä oli moottorivene opin hyppäämään pitkiä loikkia. Nyt polvi ei taivu enää loikkiin.


Nämä Lidlistä ostetut uimatossut olivat oiva valinta eikä merivesi tuntunut oikeastaan yhtään kylmältä, vaikka jouduinkin astumaan siihen.


Kylmä sää ei ole pelottanut kasveja. Orvokit ja tuomet kukkivat rannassa.


Joutsenia en lakkaa koskaan ihmettelemästä ja ihastelemasta.


Kauaa emme saaressa viipyneet. Haimme kätkön, joimme termarista kahvit ja hetken huokaisimme.


Sitten taas paluumatkalle. Sain sellaisen kipinän tästä reissusta, että ensi viikolla aiomme ostaa toisen kajakin, jotta pääsemme yhdessä kajakeilla melomaan.


4 kommenttia:

 1. Tuo näyttää olevan sellainen avonainen inkkarikanootti. Minulla on lasikuituinen kajakki, sellainen, jossa on aukko istumista varten. Me kuljetaan mökkijärvellä niin, että mies soutaa veneellä ja minä melon kajakilla. Olen harrastanut melontaa vuodesta -88 lähtien. Nyt vähän vähemmän tuon polven takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että sinä olet hyvä meloja.

   Me kävimme pari vuotta sitten melontakurssin, kun meille tuli vieraita, jotka halusivat meloa Suomessa, mutta sen jälkeen on hieman hiipunut innostus minulta.

   Kävimme juuri ostamassa punaisen kajakin. Se on muovia. Lasikuituiset olivat aivan liian kalliita. Hieman tuli riitaa mallista. Minä olisin halunnut pienen ja pullean. Mies himoitsi pitkää ja hoikkaa. Myyjä ehdotti sitten kompromissia. Ja kompromissi sitten ostettiin. Meillä on yksi kajakki entuudestaan. Siis tuon saamamme kanootin lisäksi.

   Poista
  2. Pitääkin tutkia niitä muovisia kajakkeja, jos vaikka minunkin mies innostuisi. Melonta on hiin ihanaa, varhaisena aamuna hiljaisella ja tyynellä järvellä. Miksei merelläkin.

   Poista
  3. Järvellä varmaan vieläkin mukavampaa. Aallokossa puskeminen ei ihan niitä hauskempia kokemuksia ole. En ole kyllä kuin pari kertaa melonut yksin kajakilla. Toisella kerralla oli kaunis aamu ja annas kun pääsimme pitkän matkan päähän rannasta, niin nousi kova tuuli ja rankkasade.

   Jälkeenpäin, kun oltiin selvitty takaisin maihin, kokemus oli tietysti sitten taas mahtavan tuntuinen.

   Poista