lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kurjenrahkan kansallispuisto


Kurjenrahkan kansallispuisto levittyy niin suurelle alueelle, että olemme jo aikaisemmin käyneet tämänpäiväisen Vajosuon reitin pohjoispäässä, Savojärven kiertävän luontopolun läpi sekä osan Suokullan reittiä. Seuraavaksi olisi ohjelmassa Lakjärven reitti.


Täälläkin on lintutorni sekä parikin laavua, jolla toisella oli lapsiperhe grillaamassa.


Kurkien huuto kuului aivan läheltä, mutta näköpiiriin emme niitä saaneet.


Tämän reitin olemme joskus aikaisemmin jo kiertäneet, mutta nyt tulimme varta vasten gepsin kanssa hommailemaan.


Kansallispuistoja olemme nyt kiertäneet paljon, mutta Helvetinjärven pohjoispuolella olevat ovat kaikki näkemättä. Saa nähdä paraneeko polveni (niveltulehdus helmikuusta lähtien), jotta jaksaisin taittaa pidempiä matkoja.

6 kommenttia:

 1. Olette siis käyneet Seitsemisessä mikä on myös mielenkiintoinen paikka vaeltaa pitkospuilla ?
  Tosi ikävä vaiva polven niveltulehdus, onko sinulla alknut kuluma vai rikkinäinen rusto ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemisessä olemme käyneet hiihtämässä.
   Polvessa on jonkun viruksen aiheuttama tulehdus. Voi kuulemma kestää viisikin kuukautta. Kelju siksi, että nivel voi vahingoittua siitä ja nyt kävellä rahjustan, kun polvi on jäykkä ja kipeä.

   Poista
 2. Piti oikein tarkastaa kartasta missä tuo Kurjenrahka on. Tosi kaunista sinun kuvistasi päätellen.
  Voi harmi tuota sinun polveasi. Itse nivelrikosta polvessani kärsivänä tiedän kuinka se harmittaa välillä kun ei pysty tekemään sitä mitä mielii. Tai jos tekee niin polvi turpoaa ja särkee entistä enmmän. Särkylääkettä syön päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillistä eteläsuomalaista suomaisemaa. Mutta mukava siellä on luonnon keskellä kulkea. Olen tullut siinä suhteessa addiktiksi.
   Olen yrittänyt syödä mahdollisimman vähän särkylääkkeitä, kun parasetamolkin nyt tutkimusten mukaan aiheuttaa maksavaurioita.
   Toisaalta lääkärit sanovat, ettei kivun saisi antaa kroonistua, vaan täytyisi syödä särkylääkkeitä niin paljon, ettei kiputuntemus pääse esiin.
   Tämä on varmasti minulle rangaistus, kun olen aina uskonut olevani superterve enkä ole jaksanut kuunnella muiden voivotteluja.

   Poista
  2. Minulle sanoi ortopedi, että kannattaa syödä särkylääkettä, että pystyy liikkumaan. Ilman sitä ei pidemmät parin tunnin lenkit onnistuisi.
   Siinä parasetamolin syönnissä on aika isot määrät ennen kuin maksavaurioita tulee. Tai mistä noita tietää varmaksi. Mutta minä sekoan jos en pääse ulos pihalle hommiin ja lenkillekin.

   Poista
  3. Ihan totta mitä sanot. Minäkin olen lähtenyt näille retkille, koska kotona kivun kanssa makaaminen se vasta kauheaa on. Mieluummin olen linkannut metsäpolkua miehen perässä.
   Välillä tässä nousi kuume ja silloin oli pakko syödä tulehduskipulääkkeitä ja odottaa aikaa parempaa.

   Poista