keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kurjenrahka

 
 
 

Aamulla oli sähköpostissa kiireistä työpostia, mutta koska olimme päättäneet viettää tämän päivän geokätköillen, kerroin olevani tänään liian kiireinen ja voivani hoitaa asian vasta illalla.

Jo nyt, kun olemme jälleen kotona, on niin haikea mieli ja tekisi mieli heti lähteä uudestaan koluamaan kansallispuistoja ja muita luontopolkuja ja hengittämään raikasta metsän tuoksua.


Kurjenrahkan kansallispuisto sijaitsee aika monen kunnan alueella: Nousiainen, Paattinen, Masku, Pöytyä... Täällä asustaa myös susia. Jostain lähellä olevasta talosta on kuulemma sudet syöneet koiran pihalta.

Alkumatka kulki synkän metsän läpi ja siellä hieman selkäpiissä kylmäsi. Yritin jutella koko ajan kovaan ääneen, jotta sudet tietävät kaikota kauemmaksi. Toisaalta olisihan ollut hieno saada kuva susista. Susien sijasta oli jotain vielä eksoottisempaa. Kukahan on kaivertanut tämän espanjankielisen (?) tekstin keskelle erämaata?


Pimeästä metsästä maisemat muuttuivat onneksi järveä kiertäviksi kauniiksi suomaisemiksi. Mies tuli vastaan, kun poikkesimme hetkeksi kansallispuiston alueelta pois. Hänen ajokoiransa oli jossain peuran perässä, mutta onneksi GPS koirallakin kaulassa. Kelläpä ei nykyään olisi? Koira löytyikin siinä jutellessamme ja kaikki siltä osin hyvin.


Järven kiertämiseen meni kolme tuntia. Välillä nautimme kuumaa mustikkasoppaa. Kätköjä löysimme kaikkiaan kymmenen.


Hieno päivä. Suuri kiitos kaikille, jotka ovat ahertaneet näitä pitkospuita märissä olosuhteissa ja tehneet kaikille vapaan luontopaikan.


Mitäköhän sitten seuraavaksi?

 
 
 

3 kommenttia:

 1. Uskomattoman kaunis reitti ja pitkospuut! Juuri suomaisemaa, metsää ja järvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi sinulle ihanteellinen retkikohde. Todella kaunis, eikä ole suuria nousuja ja laskuja, joissa polvet kipeytyisivät. Rakastuisit varmasti.

   Poista
  2. No juuri sitä ajattelin kun katsoin noita kuvia!

   Blogissani on Sinulle muuten inspiroitumis-haaste!

   Poista