tiistai 1. heinäkuuta 2014

Varhaiskaalia ja vadelmia


Tänään on ollut kesän herkkuruokia: varhaiskaalia jauhelihalla höystettynä, uusia perunoita, mansikoita, vadelmia, ja herneitä suoraan läheiseltä maatilalta. Ruusut ja harjaneilikat eivät sen sijaan ole vielä näin pitkällä kuin viime vuonna.

Jätin laihduttamisen, mitä väliä. Enkä ole alkanut syödä manteleita litteän vatsan toivossa. Olen ollut stressaantunut töiden vuoksi ja ruoka ja kahvi ja pulla ovat ainoita virkistäytymislähteitä juuri nyt. Nam, tuore pulla kesällä kahvin kanssa. Olen elänyt sen suhteen kuin Gott in Frankreich. Opin tuon sanonnan juuri ja aion käyttää sitä nyt joka välissä. Ja tiedättekö kuka Junger Jörg oli? Haa, minäpä tiedän. Kaikkea sitä oppii kun kauan elää.

Olen oppinut tuntemaan myös pihan talitiaiset: yhdeltä puuttuu toinen jalka, toiselta höyheniä otsasta, sitten on se kesy, joka ei luovuta, ennen kuin tulen ulos antamaan sille pähkinänpuolikkaan.

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ruusu, vesipisarat kuin helmiä tai kyyneleitä...

  Oliko tuolla Junger Jörg:illa jotain tekemistä Martin Lutherin kanssa? Se on ensimmäinen mielikuvani herrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä viisas tiesit sen. Minä en tiennyt tuota Jörgiä, kuka herra oli ennen kuin eilen.
   Tuo ruusun kuva on viime kesältä, mutta sama ruusu on onneksi aukaisemassa näinä päivinä kukkiaan.

   Poista
 2. Tuohan on mieluista kuulla piha maailmaasi on syntynyt Jumalan temppeli ja sinä olet hänen ensimmäinen palvelija joka saa huudahdella "Gott in Frankreich! "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt ihan noinkaan. Tuolla sanonnalla kun tarkoitetaan jotain sellaista, että elää vailla huolia. Miksi sitten Jumalalla on vähemmän huolia Ranskassa, siitä en ihan ole päässyt selville.

   Poista
  2. Vain hänen palvelijansa voivat elää huoletta hänen maillaan ;)

   Poista
 3. Tuntuu, että elämä on ainakin jotenkin parhaimmillaan, kun tuntee henkilökohtaisesti oman pihan talitintit!
  Hyvää kesätaukoa.

  VastaaPoista