torstai 29. toukokuuta 2014

Männyn siitepölyn seassa


Tässä lähialueella kasvavat puut ovat melkein pelkästään mäntyjä ja tämä on sitä aikaa, kun niiden siitepölyä on kaikkialla. Pesin terassin, puutarhakalusteet, ikkunat ja verhot. Edessä olisi koko taloyhtiössä puuosien maalaus, mutta ilmeisesti sitä kannattaa hieman siirtää. Jokainen siis joutuu itse maalaamaan oman asuntonsa ulkopuolen puuosat.

Olen kuitenkin rauhaton aina, kun joku urakka olisi tehtävä enkä saa rauhaa, ennen kuin tehtävä on tehty.

Näiden tulppaanien valkoisista nupuista avautuikin vaaleanpunaisia kukkia. Tykkään niistä aivan valtavasti. Siis yksi ilon aihe lisää. Pihan vihreys on nyt parhaimmillaan. Ilma vain on viileä, vaikka hyvä sekin. Malttaa tehdä töitä.10 kommenttia:

 1. Hyvää helatorstaita. Kirjoitin aamutarinan, mutta se lensi bittiavaruuteen. Toiste sitten lisää.

  Hgs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa sinulle. Harmi, olisin mielellään lukenut.

   Poista
 2. Onpa kauniita tulppaaneja, lehdetkin valkoreunaisia.

  Täällä on kylmä ja sateinen päivä, malttaa hyvin olla sisällä ja lueskella. Luonto on niin kaunis kun saa vettä ja sittenhän onkin sunnuntaille jo lämpimämpää luvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade on tosiaan tehnyt hyvää. Kaikki vihertää eikä ole tarvinnut rampata kastelemassa.

   Poista
 3. Eilinen meni lähes löhöillessä. Aamulla kyllä tehtiin lähes tunnin lenkki koiran kanssa, mutta sitten otettiin jo aamupäiväunet. Iltapäivällä kävin taloyhtiön asukastilaisuudessa. Sitten syötiin, ja sen jälkeen vetkuttelu, laiskottelu ja väsähdys täyttivät mielen. En saanut edes käytyä suihkussa.

  Tänään yritän vähän toisenlaista päivää. Kävin äsken suihkussa, ja seuraavaksi kuivaan hiukset ja juon kahvia. Sitten joko siivousta tai kaupassa käynti... Kai...

  Eilen meni bittiavaruuteen luontokuvaus. Ainakin siinä tekstissä oli aamulenkistämme sateessa, joka vain yltyi koko ajan. Ai niin, ja sateen seurauksena koira oli niin märkä, että se oli ihan vauhkona, kiipesi tuolille kahdesti ja yritti hypätä pöydällekin suoraan lattialta.

  Tänään se on ollut eilistä rauhallisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on ollut ihanaa kulkea sateessa koiran kanssa. Sisällä sitten kuratassua on saanut pestä?
   Minulla menossa myös laiskotuskausi. Jutellut vain naapurien kanssa, käynyt miehen kanssa kaupassa, ruokkinut talitiaista, joka syö kädestä. Haaveillut kaikenlaista. Yrittänyt olla syömättä liikaa ruokaa. En jaksa edes lukea kirjallisuutta. Luulen sen johtuvan siitä, että kääntäessä joudun koko ajan paneutumaan erilaisiin tekstiin niin, että välillä niitä pursuu korvista ulos.
   Nyt lähden löhöämään sohvalle ja surffailemaan kanavalta toiselle. Ostin suomalaisia mansikoita.

   Poista
  2. En paljon pese koiran tassuja, harvoin vain tarvittaessa. Kolmen viikon välein on kokovaratalosuihkupesut.

   Luen myös vähän silloin, kun pitää paljon pakosti lukea. Sitten kun pakollinen lukemiskausi loppuu, otan usein saman tien jonkun vapaaehtoisluettavan esiin. Parhaillaan luen yhtä ruotsinkielistä dekkaria. Suomeksi en dekkareita yleensä lue. Suomeksi luen asiakirjallisuutta tai romaaneja. Mitähän seuraavaksi lukisi? Keskeneräistä kirjaa on enää vain muutama kymmenen sivua. No, kirjahyllyssä on monta vaihtoehtoa.

   Poista
 4. Kevään ihastelun aikaa kaikkialla ! Sadevesi on tarpeen luonnolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunein aika vuodesta tosiaan on juuri meneillään. Niittykellukat, ahomansikat ja niittyleinikit kukassa. Miten se vuosi kulkeekin aina näin nopeasti eteenpäin.

   Poista
 5. What beautiful tulips ! I love them !

  VastaaPoista