maanantai 26. toukokuuta 2014

Kahvipaikka


Mistä olen kiitollinen? Ainakin tästä, että minulla on näin ihana kahvipaikka. Orava ja linnut ystävinä. Talitiainen, joka viime kesänä alkoi syödä kädestä, on myös taas palannut. Tästä kipaisee nopeasti työpöydän ääreen, jos asiat niin vaativat.

Sen verran geokätköilystä, että vaikka itse en ole ehtinyt tämän vuoden puolella lainkaan seikkailemaan kätköjen perässä, niin matkaan lähettämäni sydän-reissari matkasi ensin Saksaan ja sieltä Meksikoon ja nyt Meksikosta Kanadaan. Saa nähdä, palaako se koskaan enää Suomeen.


15 kommenttia:

 1. Tuollaisessa paikassa kahvi maistuu:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin saada kuvaan eilisaamun ihanan kesätunnelman: valonleikin, helteen, varjot, lintujen äänet, norjanangervon kukkien tuoksun, rauhaisan hetken kahvimukin parissa ...

   Poista
 2. Kiva kahvipaikka. Minä juon, jos on aurinkoista ja viikonlippu, kahvin koira sylissä parvekkeella, joka ei ole yhtä kaunis mutta jonne kuitenkin kuulee kesän äänet ja kantautuvat kesän tuoksut. Autotie kulkee kyllä lähellä, mutta se ei haittaa viritettyjä ajoneuvoja lukuunottamatta.

  Pelkään, että ruokakirjoittelu vie sinulta lukijoita, joten en anna enää päivittäisiä raportteja asiasta, vaan yritän kirjoittaa jotain ihan muuta. Seuraan kyllä syömistäni ja mietin ruokapäiväkirjaa muodossa tai toisessa. Päivä kerrallaan.

  Kevät tuli takaisin. Oma tarmokkuuteni töissä on sitä parempi, mitä viileämpää on. Hyötyä siis tästä on myös, että on viileämpää. Parvekkeella ei tee mieli kyllä nyt hetkeen juoda kahvia, mutta kyllä niitäkin onnen hetkiä meillä molemmilla on luvassa, parvekkeella tai terassilla.

  Sinulla näyttää olevan erittäin kaunis piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bartholo mukavasta viestistä. Olen ollut alamaissa, johtuneeko siitä, etten ole saanut syödä mitään makeaa? Minun elämän ilot kun tuntuvat pyörivän nykyään ruuan ja kahvipullan ympärillä.
   Yritän kuitenkin jatkaa tätä laihdutuskuuria ja pysyä järkevässä ruokavaliossa. Kiitos, kun sain vinkkejä sinulta. Vaikka tiesin kyllä entuudestaan sinun ruokavaliosi poikkeavan perinteisestä.

   Vaikkei enää ruokiamme tänne kirjata, niin voidaanhan välillä ilmoitella, miten olemme pysyneet ruodussa.

   Poista
  2. Tämän rivitaloasunnon ostimme silloin muutama vuosi hätäratkaisuna, kun kerrostaloasuntomme (siellä missä sinäkin kävit) oli saatu myytyä, mutta uutta haavekotiamme emme olleet vielä löytäneet.
   Tuo terassi oli valmiina tässä, mutta piha oli huonossa kunnossa, ei mitään istutuksia ja villiintynyt, sillä tämä oli ulkomailla asuvan perheen jonkinlainen loma-asunto Suomessa käydessä.
   Olen nauttinut saadessani kantaa multaa tänne ja istuttaa kaikenlaista.

   Poista
 3. Houkutteleva kahvipaikka ja hieno oli tuo luontopolku ja kauniisti kuvattu. Käärmeet ovat havahtuneet jo aika varhain, mutta ovat olleet kovin hitaita kylmästä johtuen, ehkä vaskitsalle kävi samoin, tosin tässähän oli välillä aika helteistäkin, onneksi nyt on taas kylmää hrrr..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko olla surkeampaa kuin syntyä liskoksi, jolla ei ole jalkoja, näin luin yhdestä sarjakuvasta.
   Tervetuloa lukijaksi, Mustis. Kävinkin jo sinun blogissasi.

   Poista
 4. Onpa kurrella trendikäs väritys puvussaan :)
  Minun on tyydyttävä etäisempään suhteeseen oravien kanssa, koska muuten kissani popsii ne makupaloikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ennen kolme kissaa ja välillä siinä oli hermot mennä, kun kaikenlaista myyrää, hiirtä, lintua ja oravanpoikasta retuutettiin ylpeänä sisälle asti kovalla maukunalla.
   Yritän hillitä omaa haluani hankkia kissan, kun kuitenkin haluaisin, että kissa saisi kelliä aurinkoisella pihalla, kiivetä puuhun ja elää kuten kissaeläimet ovat aina eläneet.
   No, siinä tapauksessa lopettaisin tämän sijaistoiminnan oravien lellittelyn kanssa. :)

   Poista
 5. Hrrr. Kylmä. Päänsärky alkoi, kun niska jähmettyi kylmyydestä. Särkylääkkein ehkä migreenistä eroon..., tai sitten tulossa on usean päivän päänsärkykipu.

  Itselläni makean syöminen yhdistyy moneen erilaiseen taustatekijään, mutta yksi taustasyy on usein joku ahdistava tilanne, jota lääkitsen hetkellisellä suklaan tuomalla serotoniinipiikillä. Ja ahdistustahan minulla on tavan takaa jo lapsuudenkodista häpeän tunteen kautta synnytettynä...

  Muutamana äskettäisenä päivänä olen ratkaissut ahdistuksen parilla eri tavalla. Ensimmäinen ratkaisu oli lyhytkestoinen, eli söin suklaata, ja kohta ahdistus palasi, ja sitä sitten analysoin, ja toisella kerralla mietin, söisinkö suklaata mutta en syönyt, vaan analysoin ahdistusta, jolloin se lievittyi. Yritän vahvistaa jälkimmäistä käytäntöä.

  Äh, olen joukkoliikennevälineessä, ja viereeni istui erittäin likainen mies, joka haisee. Keskittymiskyky on nyt vähän niin ja näin.

  Kohta alkaa neljän päivän vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olet varmaan jo kotona. Minulla on kanssa menossa tällainen kummallinen turhautumisen, ahdistuksen ja samalla ylikierrosten aika. Olen pakertanut hirveästi töitä ja nyt en jaksaisi yhtään mitään. Puuttuu täysin kaikki mielihyvää tuovat asiat.

   Vaarallista. On pakko itse kehua itseään ja itse keksiä jotain mukavaa. Tällaista tämä elämä näyttää olevan. Tylsää. Lämmitän ehkä saunan, palelen myös. Juon kahvia ja menen aikaisin nukkumaan paetakseni elämää.
   Olen kuitenkin hieman laihtunut, iloinen asia ainakin se.

   Mukavaa viikonloppua ja koirulille terveisiä.

   Poista
 6. Kun likainen mies lähti vierestäni, niin lähellä istunut kolmas matkustaja kysyi minulta, tuntuiko nenässä, jolloin vastasin "ihan pikkuisen", ja moni muu matkustaja nauroi kanssamme helpottuneena.

  Kotimatkalla. Työpöydällä odottaa pino, mutta sain pinon madaltumaan.

  Päänsärky on helpottunut särkylääkkeiden voimin.

  Bussissa soi suomalainen perinteinen vanhojen vuosikymmenten tanssimusiikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee niin elävästi mieleen nuoruuteni, kun kuljin seiskavitosella joka päivä töihin Hesan keskustaan. Välillä tuntui, että vedin oikein puoleeni laitapuolen kulkijoita. Ei siinä mitään. En ole kranttu ihmisten suhteen, mutta pissan, viinan ja tupakan haju pani aina koville.
   Odotan tässä saunan lämpiämistä.

   Poista
 7. Täydellinen kahvipaikka luonnon keskellä!

  VastaaPoista