torstai 18. heinäkuuta 2013

Mustikkareissulla


Vähällä oli jäädä tänä vuonna mustikoiden poimiminen. Tänään ajoimme kuitenkin tutulle mustikkapaikalle entiselle asuinseudullemme.


Rakastan tätä metsää niin, että hetkeksi tuli tosi haikea olo. Miksi sitä ei voi asua monessa paikkaa yhtä aikaa? No varmaan monet asuukin.


Mustikan poiminnan kruunasi vielä merikotkan ilmestyminen metsän ylle kaartelemaan. Ihmettelin kauan sitä käheänkimeää huutoa. Ei kuulostanut aivan korpilta, mutta ei lokiltakaan. Liian myöhään huomasin merikotkan, joka liisi aivan matalalla ylitseni. Olisipa siitä saanut kuvan.

Sen ilmestyminen ei sinällään ollut ihme, sillä lähellä -parin kilometrin päässä - on kotkien talviruokintapaikka ja niille varta vasten rakennettu pesimäpaikka.Välillä pisaroi hieman vettä ja tuuli kovaa, mutta hyvä vain, sillä hyttysiä ei näkynyt. Kävimme tässä rannassa laavulla evästauolla ja siitä jatkoimme vielä toiselle rannalle, missä kaupungilla on vanha sauna, jota saa käyttää vapaasti.

Meillä oli hyvä tuuri, sillä edellinen porukka oli juuri lähdössä ja he olivat jättäneet saunan pesään tulen. Ei muuta kuin saunomaan. Välillä juoksimme mereen uimaan ja sitten takaisin lauteille. Se oli tosi ihana päätös mustikkareissullemme.

Kotimatkalla näimme parin sadan villihanhen, eli ilmeisesti metsähanhen, lauman pellolla. Seutu on joutsenien ja hanhien muuttoreittiä. Ne näköjään alkavat jo koota parviaan muuttoa varten.

Tätä olen usein ihastellut, että olen elämässä saanut tällaisia puolia, joista nuorena en osannut haaveillakaan: villihanhia, laulujoutsenia, merikotkia... meri... mustikoiden poimimistakin olen oppinut rakastamaan, vaikka lapsena inhosin sitä. Meidän oli pakko joka kesä kerätä tietty määrä mustikoita, joita mummo sitten myi Helsingin kauppatorilla.

2 kommenttia:

  1. Ei se aina niin herkkua oo, kun asuu useemmassa paikassa. Tietty sillon se ei haittais, jos ois kaveriki samas elämäntilantees tai ois niin pal varoja, ettei työ häirittis vapaa-aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veljeni, joilla on kolme paikkaa, missä asua, valittaa kyllä aina, ettei ehdi mitään, kun täytyy joka paikkaan ehtiä. :D

      Poista