lauantai 27. heinäkuuta 2013

Meren aaltoja ja harvinainen bongaus


Olen käynyt melkein joka päivä uimassa näissä ihanissa maisemissa. Sinilevää ei onneksi tänä vuonna ole vielä näkynyt. Sen sijaan alla olevan kuvan liejukanan bongasin pienestä lammesta, joka kasvaa jotain kummallista "liejua".
Liejukana on Suomessa harvinainen, vaikka muualla Euroopassa yleinen lintu.


Lisäys iltapäivällä:
Jäin tässä kukkia kastellessani seuraamaan kahden haukan kisailua nousevan ilmavirran mukana.


Harmi, etten pysty tunnistamaan, onko kyseessä tuttu tuulihaukka, joka viime vuonna pyydysti talitiaisen suoraan nenäni edestä vai nuolihaukka, josta kuulemma on enemmän havaintoja vaiko joku isompi haukka. Olen tiiraillut lintukirjaa ja päätellyt, että ehkä tuulihaukka tai nuolihaukka.


Lintukirjassa sanotaan: "Tuulihaukka muuttaa päivisin nousevia ilmavirtoja hyväkseen käyttäen." Nämä kaksi tosiaan nousivat yhä ylemmäksi ja ylemmäksi ja välillä leikkisästi kisailivat yhdessä. Jotkut tuulihaukat voivat talvehtiakin Etelä-Suomessa.


Nuolihaukasta kerrotaan: "Lintujen kisailulento ja kiivas, kimeä ääntely paljastavat pesämetsän jo kauaksi." No eipä tuo paljon selvyyttä nyt asiaan. En edes ehtinyt saada yhtään kuvaa niistä yhdessä. Niistä onnellisista, siltä tuntui. Vailla huolia, korkealla, tuulen mukana... mitä muuta sitä voi elämältä toivoa?


2 kommenttia:

  1. Tuo nuolihaukka on kyllä kaunis! Minulta oli jotenkin jäänyt näkymättä tämä postauksesi, nyt vasta huomasin sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään. En minäkään ehdi aina laittaa kommenttia, vaikka kävisinkin lukemassa. :)

      Poista