keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kevään merkkejä


Päivitän hieman kevään merkkejä:
Sepelkyyhkyt ovat palanneet huhuilemaan. Tätimäisen arvokkaasti ne tepastelevat tuossa lintulaudan alla. Mustarastas laulaa täysin rinnoin. Krookukset, tulppaanit ja narsissit ovat pistäneet päänsä viimeinkin esiin.


Olen käynyt ahkerasti viskomassa lunta alas rinteeseen. Nyt piha on kohta kokonaan sula. Pari lumiläikkää enää. Kukkapenkit ja pensaan aluset ovat täynnä auringonkukkaroskaa (vaikka oli kuorettomia siemeniä) ja ilmeisesti lintujen kakkaa. Lupasin miehelle poistaa kaiken.

Orava käy nykyään ahkerasti lintulaudalla, vaikka koko talven sen pärjäsi kuusen kävyillä. Etupihamme on täynnä sen nakertamista kävyistä jäänyttä roskaa. Lieneekö äitiorava, joka tarvitsee nyt paljon ravintoa imettääkseen poikasiaan? Oravan sulokkuus on ihan omaa luokkaansa. Kun se puristaa pikkutassuaan rintaansa vasten, haluaisi heti rientää auttamaan sitä, mikä sitten lieneekään pelottanut sen ylös puun latvaan.

2 kommenttia:

 1. Onpa kaunis sepelkyyhky.

  Teillähän on piha jo kovin kesäinen, täällä on vielä lunta reilusti. Mutta kohisten se kyllä sulaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää, niin täällä ei ole lunta lainkaan. Pitäisi ihan lähteä omaa pihaa kauemmaksikin katsomaan kevään merkkejä.

   Poista