perjantai 8. helmikuuta 2013

Ystävänpäivän kakku


Yksi kakkusuosikeistani on Schwarzwälder Kirschtorte, mutta tämä oma versioni maistuu aivan yhtä hyvälle:

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 

Kostutus:
2 appelsiinin mehu 

Täyte:
1 prk Creme Bonjouria
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
100 gr tummaa taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
1 pussi pakastemansikoita tai tuoreita mansikoita
tai kirsikoita liemessä

Kuorrutus:
3 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
paahdettuja mantelilastuja 

Pohja normaali kakkupohja. Täytteen Creme Bonjouriin lisätään sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu ja karkeaksi rouhittu suklaa. Sekoitetaan. Joukkoon lisätään vaahdotettu kerma. Kakkupohja jaetaan kolmeen osaan, kostutetaan appelsiineista puristetulla mehulla. Kahden kerroksen väliin tulee aina puoliksi halkaistuja mansikoita ja täytemössöä. Pakastemansikoihin voi hieman lisätä perunajauhoa, jos ne vetistyvät kovasti. Mansikoiden sijasta voi käyttää kirsikoita, banaaneja tai persikoita.

 
Mukavaa viikonloppua ja ihania pakkaspäiviä!
 
 


1 kommentti:

  1. Alimman kuvasi ottopaikkasaari oli seurakunnan leirikeskuksena 70-luvun alussa. Siellä minä ja etenkin Mies olimme paljon 1971-1973, jolloin kotimme oli tuolla toisella rannalla...

    VastaaPoista