torstai 24. tammikuuta 2013

Kevättä enteillen


Tänään sain paljon aikaan: sain vuoden alusta pakertamani työn valmiiksi ja lähetettyä, kävin lääkärissä, apteekissa ja kaupassa, hiihdin 5 kilometriä eli järven ympäri. Juuri äsken näin hiiren terassillamme. Eli siis kaikki kissat tervetuloa! Haukkakin vieraili lintulaudalla. Se on niin komea, etten osaa olla sille vihainen.


Nyt aurinko tas paistaa ikkunoihin ja paljastaa, että ne pitäisi kai pestä. Ulkona on kuitenkin niin upea sää, etten malta hukata sitä siivoamiseen. Mikähän eläin tässä on muuten käynyt? Olisiko harakka, joka on laskeutunut hangelle ja jatkanut sitten matkaa kävellen.


Osmankäämien patukat ovat rannan varjoisella puolella aivan jäässä ja supussa, mutta aurinkoisella puolella ne ovat alkaneet avautua ja niiden villaa lentää ilmassa. Kevät on tulossa.

8 kommenttia:

 1. Huimaa, miten paljon olet ehtinyt!

  Meillä istui myös parvekkeen kaiteella yhtenä päivänä haukka: Se oli niin kaunis, että hengitys melkein pysähtyi.

  Cjanderin Luontopiha -kirjassa kehoitetaan houkuttelemaan pihapiiriin kettua. Se pitää jyrsijät poissa, mutta ei kiipeä puuhun ja tapa lintuja.

  Minä tänään vain olen...laiska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä päivä oli huima saavutus, mutta taitaa useimmat ihmiset ehtiä paljon enempään.

   Ja joskus täytyy saada vain olla.

   Olemme täällä nähneet kyllä kettuja ja tuolla järven jäällä (tien toisella puolella) näkyy ketun jälkiä, mutta millähän ne saisi tänne rivitalojen sekaan?

   Tiedän että teillä on siellä omat pihaketut.

   Poista
 2. No jälet kertoo selvästi. Siinä on pieneläin menny hankee pitki, taivaalta on tullu haukka ja napannu sen suupalaks. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan se olla niinkin. Haukkoja täällä on tosiaan ainakin kahta kokoluokkaa.

   Poista
 3. Täällä sataa vettä. Nuoskalumessa näkyvät hyvin eläinten jäljet. Kevät on tulossa. :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on suojasää ja pimeää. Harmi. Masentavan näköistä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muttei se ehkä kauan kestä. Kohta on helmikuun puoliväli ja siitä lähtien aurinko näkyy ainakin viimeistään klo 17 illalla, ja ihan sen jälkeenkään ei ole aivan pimeää, kun aurinko antaa valoa vielä hetken taivaanrannan takaa. Mutta kyllä olisin tälle päivälle suonut pakkasasteita ja kirkasta taivasta.

   Poista
  2. Talvi olisi ihana, jos se vain olisi kunnon pakkastalvi. Nyt tätä pimeää ja likaisen sohjoista ja jäistä kautta tuntuu olevaan loputtomiin.

   Juuri nyt kaipaan aurinkoa aivan kauheasti. Mieli on ihan maassa. Mutta eletään toivossa.

   Poista