sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Onko tuossa mitään järkeä?


Tämän kysymyksen oli joku esittänyt ahkeralle geokätkoilijälle, jonka piti päästä pois auton kyydistä juostakseen rankkasateessa pari sataa metriä pitkälle sillalle laittamaan nimensä johonkin paperiin, jonka joku toinen oli sinne piilottanut.


Hauskaa kai kätköily onkin siksi, että se on niin hullunkurista välillä. Kummallisinta on, että se vie täysin mukanaan.

Minun piti tänään ahkerasti tehdä töitä, mutta sitten mies tupsahti siihen silmät loistaen kahden ulkolaisen ystävänsä kanssa, joista aviomies on ahkera geokätköilijä jo vuosien ajan. Vaimo sen sijaan vaikutti hieman nyreältä, mikä saattoi johtua hänen flunssastakin.

Joo, piti siis lähteä geokätköilemään. Aviomies olikin ketterä kuin vuorikauris ja katosi pian kallioiden taakse. Rouva siihen huokaamaan, että juuri tuon vuoksi, hän ei koskaan lähde miehen mukaan. "Se ei näe mitään muuta kuin gps-laitteensa nuolen." 

Ihan hauskasti päivä meni sitten kuitenkin ja napsittiin kätköjä useampikin ja kuin lapset iloitsimme siitä, että se sama reissaaja, jonka minä otin mukaani Korppoosta ja joka oli alkuaan tullut Englannista ja jonka minä piilotin tuulimyllyyn ja josta joku vei sen eteenpäin ja jonka Risa-niminen kätköilijä, joka siis ei ole minä, oli piilottanut useamman mutkan jälkeen tänne kallioille, lähtee nyt vieraamme mukana Saksaan.

Nyt olen istunut tässä tietokoneen edessä ja todennut olevani liian väsynyt tehdäkseni enää mitään muuta kuin puhuakseni tyhjää. Töiden deadline lähestyy uhkaavasti ja tunnen ahdistusta sisälläni. Ja mikä omituisinta tämä ei ollut edes se vieras, jonka vuoksi otin lehtiroskiksesta Glorian ruoka ja viini -lehdet. Se ponnistus tässä on vielä edessä. Luulen, että tyydyn johonkin helppoon, jonka varmasti osaan väsätä. 

Muuten tähän elämään ei tule mitään tolkkua.2 kommenttia:

 1. Mielestäni tuo geokätköily kuulostaa sellaiselta harrastukselta, että siihen innostuu todella. Sellainen tekeminen on tosi tärkeää, siinä unohtuu mahdolliset murheet ja pääsee flow-tilaan kulkiessaan noita kätköjä hakemassa.

  Itse pääsen flow tilaan (joskus siis) yleensä järvessä kesällä tai avannossa talvella, jossa kuljetaan sauna-avanto - reittiä useampi kerta.

  Nyt vaan odotan, että polvi kestää ne rappuset järveen ja toisaalta saunaan, ettäpääsen aloittamaan avantoharrastukseni. Vielä menee muutama viikko;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuon flow-tilan - niin kuin sanoit - löytäminen on varmasti tärkeää aina silloin tällöin. Minua kiehtoo myös se, että geokätköjä on kaikkialla maailmassa ja niiden etsiminen yhdistää sellaiseen rajojen ylittävään innostus-tilaan.

   Minulta on jäänyt avantouinti, kun emme enää asu sellaisessa paikassa, että auki pidettävälle avannolle pääsisi kävellen. Harmittaa hieman. Avantouinti on myös todella koukuttavaa ja se mielihyvän tunne, kun veri lähtee oikein kunnolla liikkeelle!

   Poista